nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Elektrische buitenboordmotor voor zeilboot Elektrische buitenboordmotor voor zeilboot.

We krijgen met regelmaat de vraag wat is nou een geschikte elektrische buitenboordmotor voor mijn zeilbootje. Is een Talamex TM40 geschikt. Daar kunnen wij een kort antwoord op geven NEE.

De Talamex motoren zijn eigenlijk niet geschikt als hoofdaandrijving. Deze motoren zijn ontworpen als bij aandrijving voor vissers om de boot in de stroom te houden en heel rustig te varen. De motoren kunnen bij langdurig gebruik warm worden met interne problemen tot gevolg. Daarbij zijn de motoren eigenlijk te licht voor het voortstuwen van een zeilboot met bijvoorbeeld 4 personen en tegenwind en tegen de golven in. Hierdoor zult u altijd vol gas moeten geven wat er nog sneller voor zorgt dat de motor te warm wordt en de accu snel leeg is. 

Daarbij is er nog een nadeel van de zogenaamde trolling motoren, er moet een losse accu bij. U heeft dus altijd een losse accu in de boot nodig, welke dus ook weer deugedelijk gemonteerd dient te worden. Tevens de kabel van de motor naar de accu loopt ook over het achterdekje van de boot.
 

Torqeedo travel 1003C elektrische buitenboordmotor

Welke elektrische buitenboordmotor adviseert u dan wel voor mijn zeilboot vraagt u zichzelf nu af. Dat is de Torqeedo Travel 1003C een doorontwikkeling van de eerdere Torqeedo travel modellen maar dan met een 62% langere vaartijd. De Torqeedo Travel elektrische buitenboordmotoren hebben een geintegreerde accu, display met geintegreerde GPS zodat u altijd realtime uit kunt lezen wat het verbruik is en hoe lang u nog kan varen op de acculading.

Torqeedo travel 1003C elektrische buitenboordmotorZeker wanneer u nu vaart met een 4/5pk verbrandingsmotor is de Torqeedo travel een 1 op 1 vervanging van uw huidige motor. De bevestiging aan de spiegel is het zelfde het vermogen is hetzelfde. Alleen verbruikt deze motor geen benzine. Dus nooit meer het probleem van benzine in het water morsen in het water. Aan het touwtje trekken tot hij eindelijk start.De motor is lichter (13,5kg totaal) dan uw huidige verbrandingsmotor. De motor is in 3 delen uit elkaar te halen en daardoor makkelijk mee te nemen. De motor, gashendel en de accu kan allemaal in losse onderdelen mee. Hierdoor is het geheel ook makkelijk op te bergen en de accu is daardoor thuis eenvoudig aan het stopcontact te laden.

De geinstalleerde accu heeft een vermogen van 915kwh wat voldoende is om bijna een uur volgas te kunnen varen. Wanneer u iets minder snel vaart bijvoorbeeld half vermogen is een vaartijd van wel 5uur mogelijk. Ideaal voor een zeilboot om de haven in en uit te varen en de brug door te komen. Mocht aan het einde van de dag de wind wegvallen en u wilt naar huis is er nog voldoende in de accu over om thuis te komen.

Bent u overtuigd dan kunt u de motor eenvoudig bestellen in onze webshop. Normaal gesproken als de transporteur zijn werkt doet heeft u de motor met 1 tot 2 werkdagen in huis.

Wilt u eerst het vermogen van de motor ervaren dat is bij ons mogelijk. Wij hebben een showmodel in de showroom hangen die we daarvoor gebruiken. Deze kunnen we bij ons achter een bootje monteren of wanneer u in de buurt bent met uw eigen zeilboot kunnen we deze elektrische buitenboordmotor ook makkelijk bij u achter uw boot monteren en kunt u het zelf ervaren.
 
 
Hieronder ziet u een klein filmpje van een Talamex TM66 achter een zeilboot. Aan het begin van de film wordt er met de 66lbs elektrische buitenboordmotor volgas gevaren het is mooi weer geen wind en de mast en zeilen zijn nog niet op de boot geinstalleerd. De snelheid van de boot is nu al niet hoog. Dus als antwoord op de vraag is een kleine trolling motor geschikt voor mijn boot? Nee.
 
      02-07-2017 12:46     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Ook wij hebben een hekel aan spam.
Geachte bezoeker

Wegens de Corona uitbraak zijn een aantal artikelen voorlopig niet voorradig.

De export en productie van artikelen is in veel landen on hold gezet.
Hierdoor kan het zijn dat het gewenste artikel een langere levertijd betreft.

Voor de actuele voorraad status van artikelen bel of mail ons !
Excuses voor het ongemak


Team Elektrischvaren-Accu