nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Hoe hou ik mijn accu tijdens de winter in topconditie Tijdens de wintermaanden word de accu van de boot vaak niet gebruikt. Hoe houdt u deze nou in topconditie? 

Zorg dat u de accu geladen heeft voordat u deze niet meer gebruikt. Maak alle kabels naar de accu los. Ook alle kabels onderling tussen de accu dient u los te maken. Dit om te voorkomen dat deze elkaar gaan ontladen. Controleer het niveau in de accu, vul zo nodig bij. Doe dit na het laden en niet voor het laden.

Zet de accu's in een koele niet vochtige ruimte. Zet ze zeker niet bij de kachel. U zult denken maar bij de kachel is het toch lekker warm en is beter voor de accu. Dat is juist niet het geval. Zorg voor een koele vorstvrije ruimte om de accu's op te bergen.

Sluit de accu's na een maand of 2/3 weer aan. Laadt deze daarna weer volledig op. Haal hierna alle kabels weer los om ontlading van buitenaf te voorkomen.

Als de winter dan voorbij is en u gaat de boot weer gebruiken sluit de accu's dan weer aan en laadt ze nogmaals volledig op voordat u deze weer in gebruik neemt.

Ik heb een druppellader kan ik deze er de hele winter op laten staan. In principe wanneer dit een goede druppellader is kan dat. Alleen houdt er wel rekening mee dat de acculader wel ten aller tijden stroom blijft gebruiken. Ook als deze niet aan het laden is zal deze toch iets stroom verbruiken.

Tevens als door omstandigheden de acculader niet meer werkt zijn de accu's nog aangesloten en als er dan een lekstroom is dan is de accu met een aantal dagen / weken ontladen. Daar heeft u dan geen weet van want u gaat er vanuit dat de acculader uw accu's laadt. Komt u in het voorjaar dan weer bij de boot / accu's dan komt u voor een vervelende verrassing en in het ergste geval moeten de accu's vervangen worden omdat ze te diep zijn ontladen.

Volgt u bovenstaande tips op dan heeft u de grootste kans dat uw accu's nog in topconditie zijn wanneer het nieuwe vaarseizoen weer begint.

TIP: Binnen ons assortiment bieden wij ook verschillende Optima accu's. Deze zijn zeer geschikt voor seizoensgebruik. Wanneer de batterij volledig is opgeladen kunt u de accu rustig 12 maanden (op kamertempratuur) opbergen. Na 12 maanden zal het geen enkel probleem zijn om de accu weer te starten! Bekijk ons assortiment van de Optima Blue top, Yellow Top en Red Top Accu.
 
    04-01-2017 19:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Ook wij hebben een hekel aan spam.
Geachte bezoeker

Wegens de Corona uitbraak zijn een aantal artikelen voorlopig niet voorradig.

De export en productie van artikelen is in veel landen on hold gezet.
Hierdoor kan het zijn dat het gewenste artikel een langere levertijd betreft.

Voor de actuele voorraad status van artikelen bel of mail ons !
Excuses voor het ongemak


Team Elektrischvaren-Accu