nl
Inloggen


Inloggen Registreer
X

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Optima red top als boegschroef accu Wij krijgen regelmatig de vraag of de Optima red top een geschikte accu is voor de boegschroef. Hierop kunnen wij antwoorden JA.

Doordat de Optima red top 4.2s 50ah een zeer hoge koudstartstroom heeft is deze uitermate geschikt voor de boegschroef. De koudstartstroom van deze krachtpatser is 815A. De koudstartstroom wordt bepaald door de accu te ontladen met een x stroom voor 30sec voordat hij onder de 7,2volt zakt. Deze kleine accu levert naar verhouding in die 30sec dus een flink hoge stroom.

De hoge startstroom zorgt ervoor dat de boegschroefmotor makkelijk rond kan draaien en hierdoor zal de boegschroef ook goed zijn werk doen. Waardoor je hem ook minder vaak nodig hebt. Hierdoor heeft de accu het dan weer makkelijker. 
Doordat de boegschroef makkelijker draait zal de spanningsval ook minder zijn en dit heeft weer tot gevolg dat de stromen ook minder hoog.
Normaal gesproken wordt de boegschroef alleen kortstondig gebruikt en dat een aantal malen achter elkaar, hierdoor volstaat een accu van 50ah. 

Wanneer met een accu plaatst voor een boegschroef, plaats deze dan altijd zo dicht mogelijk bij de boegschroef hierdoor zijn de voedingskabels naar de boegschroef zo kort mogelijk. 

Zorg ervoor dat de Optima accu wel de juiste laadspanning krijgt. De Spiraal AGM accu wordt het liefst geladen met een voltage van 14,4 tot wel 14,7 volt. Houdt hier dus rekening mee. Denk er ook aan dat de accu maar 50% ontladen mag worden. Optima accu's en zeker de Red top accu's kunnen slecht tegen diepe ontlading. Zorg er ook voor wanneer de accu ontladen is dat deze ook gelijk weer opgeladen wordt. Laat een Optima accu nooit voor langere tijd ongeladen staan, dit zal er voor zorgen dat de levensduur van de accu danig verkort wordt.

De accu staat onder mijn bed is dat dan een probleem?
Nee wanneer de Optima onder uw bed geplaatst wordt is dit geen probleem. Optima is een gesloten spiraal accu welke niet kan lekken, dus ook geen probleem voor uw gezondheid zal geven.

Wij kennen verhalen van mensen welke hun Optima accu als boegschroefaccu gebruikt hebben welke 17jaar met dezelfde accu gedaan hebben. De meer normalere verhalen zijn tussen de 7 en 10jaar maar toch. Dit geeft aan dat het een hele geschikte accu is voor een boegschroef.

Heeft u nog meer vragen neem gerust contact met ons op.

Bent u benieuwd naar de rest van het assortiment van Optima? WIj bieden onder andere de Blue en Yellow top. De Optima Blue Top is een veelgebruikte accu voor de watersport. De batterij is geschikt voor maritieme toepassingen. De Optima Yellow Top is voor veel toepassingen bruikbaar waarbij de elektrische belasting iets hoger ligt dan normaal. Bekijk ons Assortiment!
      25-06-2017 20:16     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 bvd luijtgaarden -  23-04-2018

ja inderdaad, als ik er naar vraag over optima zeggen ze hij is te klein ? maar hoe groot was die boegschroef, ik zoek accu voor 2,2kw, 40kgf is red ook beter als de 75 yellow optima. ik hoor graag van u groet ben,

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op. Ook wij hebben een hekel aan spam.
Geachte bezoeker

Wegens de Corona uitbraak zijn een aantal artikelen voorlopig niet voorradig.

De export en productie van artikelen is in veel landen on hold gezet.
Hierdoor kan het zijn dat het gewenste artikel een langere levertijd betreft.

Voor de actuele voorraad status van artikelen bel of mail ons !
Excuses voor het ongemak


Team Elektrischvaren-Accu